Siste nytt

Friske førstereisgutter fra Kristiansand

Publisert 24. april 2017, 22.25 · Kategori: Generelt

Vi får stifte bekjentskap med et nytt lag på Ask denne gangen. Kristiansand Løpeklubb er årets gjestelag i stafetten. Dette er en ny klubb med store stafettambisjoner.
Klubben ble stiftet så sent som i 2013. En gruppe løpsentusiaster etablerte sin nye klubb utenfor langt mer tradisjonsrike KIF. For å satse både på unge og mosjonister. Dette skal være en klubb for løpere der det er plass til både spiss og bredde.
SIKTER HØYT
Vi satser mye på stafett. Vi mener dette er en fin måte å bygge samhold i en klubb på. Derfor reiser vi med fire lag til Holmenkollen. Elite både for menn og kvinner, ett lag i 1. divisjon for menn og et mikslag, forteller Finn Kollstad. En svært aktiv trener og leder i klubben.
I fjor kom vi på 9. plass i eliteklassen for menn. Denne gangen er våre ambisjoner å klatre til en plass blant de seks beste. I fjor hadde vi ikke like sterkt lag hele veien, men denne gange skal vi stille med et lag uten hull, forklarer Kollstad. På sikt har klubben ambisjoner om å klatre opp på seierspallen i Holmenkollstafetten.
Kollstad kan glede seg over at to av landets beste mellomdistanseløpere har vendt hjem fra Oslo til Sørlandet. De to 23-åringene Erik Udø Pedersen og Håkon Musholm løper sin første sesong for Løpeklubben. Førstnevnte har pers på 3.44,34 på 1500 m og 8.04,51 på 3000 m. Mushom har 1.48,34 på 800 m.
TIL ASK FOR Å VINNE
Slike løpere vil heve ethvert stafettlag i dette landet. På Ask får de prøvd seg mot alltid solide Gular. I tillegg stiller Gneist langt sterkere enn i fjor. – Gular blir en tøff duell for oss. Kanskje for tøff, mener Kollstad som naturlig nok vet lite om etappene på Ask.
Han er derimot ganske så sikker på hvilken sekstett han tar med seg til Askøy. Foruten de to «gamlekarene» Erik og Håkon, så blir det høyst sannsynlig Kristian Tjørnhom (21), Bendik Skaalerud (18), Benjamin Malz (18) og Sigurd Tveit (17).
Alle seks har under treningsleiren nede i «Ask-området» i Portugal i påsken vist at de har trent godt i vinter.
UTHOLDEN TRENER
Ja, med Finn Kollstad som trener nytter det ikke å sluntre unna. Som så mange i Ask opp gjennom årene har blitt presset frem av Audun Lavik, så deltar Kollstad selv i mange av treningene. Forskjellen til Audun er at Finn ennå bare er 43 år, og at han har 2.35 på maraton som sitt personlige mål denne sesongen.
Ja, jeg er en veldig aktiv løper selv. Jeg begynte som friidrettstrener på 1990-tallet, og har vært med på en rekke mesterskap, forklarer Finn Kollstad. Med en slik lagleder trenger man ikke ta med reserve fra Kristiansand til Ask.
Jeg har aldri vært på Ask før, men har vært på mange stevner Ask har arrangert. Senest under NM på Ravnanger i fjor. Vi vet at dette er en klubb som kan arrangere, slår Finn Kollstad i Kristiansand Løpeklubb fast.