Aktive fra 13 år

Aktive fra 13 år:

Dette er vår gruppe med aktive utøvere i fra ca 13 år og ubegrenset oppover, både gutter og jenter. For denne gruppen har vi tilbud om felles treninger 7 dager i uken. Noen benytter seg av alle treningene, andre er med en gang i uken. Det er en fin blanding av toppidrettsutøvere ned til glade mosjonister enten de er 13 eller 60-70 år. Vi har rene fellestreninger, og spesialiserte økter for sprint, hopp, mellomdistanse og kast.

 

Ungdomsgruppen:

Våre utøvere fra 13 til 19 år, der mange satser seriøst på sin gren og andre prioriterer det sosiale med å trene med jenvaldrige. UM (ungdomsmesterskapet) er for mange et mål i denne gruppen. Ask hadde blant annet 10 utøvere som deltok i UM2016. Her er alle friidrettsgrener representert (sprint, hopp, mellomdistanse og kast), og det er muligheter for å prøve ut de fleste øvelser innen friidrett:

 

Sprintgruppen:

Består av mange lovende unge sprintere samt noen litt eldre. Mange av våre nye utøvere prøver seg gjerne på sprintøvelser før satsingsområdet/nivået blir avklart, her trenes det variert med både løpeøkter, spenst og styrketrening, baneløp og annet underlag.

 

Mellomdistanse:

En fin gjeng med ungdommer og veteraner i god blanding som er i stadig vekst. Særlig hyggelig at flere unge vil prøve seg på lengre løp i klubben. Mye god erfaring blandt de eldste i gruppen.

 

Hopp:

Her er vi i gang med spesialisert spenst og høydetrening først og fremst, og satser på å utvide med spesialiserte økter for de andre hoppøvelsene etter hvert.

 

Kast:

Med egen kastbane på Ravnanger har vi en gruppe med unge kastere som boltrer seg. Disse er også med på mange andre fellesøkter som sprint, styrke og basis. Ungdomskastere i Norgestoppen har vært klubbens varemerke i en årrekke, og vi fyller stadig på med nye ivrige talenter.

 

Veterangruppen:

Mange erfarne utøvere og mosjonister som trener blant annet mye sammen med våre yngre utøvere. Erfaringsutveksling og miljøblanding er viktige stikkord  for bidraget fra veteranene i klubben. Vi ser på mange treningsøkter at de yngste blir inspirert av å trene med våre «gamle» helterIdrettslig fellesskap i praksis!