To blide jenter smiler strålende til fotografen. Leah Indrebø (t.v.), og Maren Høviskeland.

VU-spelen oppsummert: Spennende, spenstig og sosialt!

Publisert 3. juli 2019, 8.53 · Kategori: Generelt

Så er Världsungdomsspelen i Göteborg avsluttet for 24. gang.
Laget hadde påmeldt 17 deltakere, og 15 stilte til start. To var dessverre skadet.
Til sammen var vi hele 35 stk. med aktive, ledere/trenere og en entusiastisk heiagjeng.
Det var 3500 deltakere, 8700 starter, bortimot 400 lag og deltakere fra 22 nasjoner (40 % av deltakerne er fra utlandet) disse tre dagene stevnet varte. Nye land som deltok i år var Ungarn og Montenegro. VU-spelen er også Europas største friidrettsstevne.
Flott vær, og 20-25 grader alle dager. Men dessverre litt motvind på noen av sprintheatene.
Beholdningen ble: 1 gull, 3 sølv og 1 bronse, pluss en masse personlige rekorder.
Ole Lyngbø (18) oppnådde gullet på 2000 m hinder med tiden 6,06,04, etter en meget tøff satsing. Han fikk det litt hardt på sisterunden, men tiden var pers med 4 sekunder. Det ble også bronse på 1500 m dagen etter på tunge bein etter hinderløpet dagen før.
Marius Sørli (22) som vant 5000 m i fjor på ny pers, hadde som mål i år og forbedre den. Seier var nok ikke mulig da en svensk deltaker hadde løp på 13,51,70. Det ble meget spennende kamp om sølvet, men som vanlig kom Marius med en kjempespurt og løp inn til en klar 2. plass. Tiden ble så sterk som 14,38,69, og ny pers med hele 13 sekunder.
Erlend Bergfjord Næss (17) oppnådde to sølv, henholdsvis i kule og diskos. I kule ble resultatet 16,25, og kjempepers, og i diskos 52,89.
Her ledet han helt til siste omgang, men alle de tre beste økte kraftig i sitt 6. kast. Både 2. og 3. plass endte på resultatet 52.89, men Erlend slo han på beste nest beste kast. For øvrig dårlige forhold for diskos i alle klasser, og alle deltakerne kastet flere meter bak persene sine.
På de korteste sprintdistansene var det også A- og B-finaler. I J-13 hvor det var hele 13 heat (9 baner på Ullevi) kom Mina Sofie Hostad til A-finalen på tiden 8,17. Dessverre var hun nok lagets uheldigste og snublet i starten i finaleheatet, men kom likevel der også inn på 8,17, og 6. plass.
Daniel Alejandro Johnsen (21) kom til B-finalen på 100 m og løp på 10,93. På 200 m ble det 21,92, og han er nå blitt stabil på 10-tallet på 100 m, og 21-tallet på 200 m.
Leah Indrebø (17) kom også til B-finalen på 100 m, og løp på 12,67. Målet dagen etter var og se 26-tallet på 200 m. Her løp hun strålende, og kom inn på 25,96 i motvind -1,0. Tror kanskje hun var lagets gladeste med det resultatet.
Jesper Jensen som fylte 18 år under stevnet løp inn til heatseier på 400 m etter tøff satsing. Tiden ble så god som 52,81 på bursdagsbarnet.
Ask-gjengen hadde som vanlig tilholdssted på Scandic Opalen som ligger bare noen hundre meter fra Nya Ullevi. Dette er helt ideelt, da deltakerne kan gå bort på hotellet å slappe av mellom øktene.
…og selvfølgelig ble det tid til en tur på Liseberg som ligger i samme gangavstand som til banen, men i motsatt retning.
Dessverre fikk vi ikke tatt noe fellesbilde i år, men bringer bilder av alle våre deltakere.
Litt lang reise selvfølgelig med tog og buss til Göteborg. Men samtidig veldig sosialt og utøverne blir veldig sammensveiset, noe som styrker fellesskapet i klubben. Vi gleder oss alt til neste år!