Siste nytt

MEDALJEVINNERNE. Amalie Melby Arnesen (f.v.), Erlend Bergfjord Næss og Leah Indrebø.

Tre sølv, en bronse, og to Askøyrekorder i UM

Publisert 9. mars 2020, 15.49 · Kategori: Generelt

Så er tre lange dager over i Bærumshallen med mye god friidrett.
Det ble fire medaljer til laget, og to sterke Askøyrekorder i kvinner senior.
15-åringen Amalie Melby Arnesen vant to sølvmedaljer, henholdsvis på 800 og 1500 m. I begge løpene spurtslo hun Bjørg Risa fra Sandnes om sølvmedaljen. Tidsmessig er det langt sterkere tider inne for Amalie, der vinneren løp solo og resten av feltet ikke fulgte på. Flott UM-debut på den lovende mellomdistanseløperen.
Erlend Bergfjord Næss oppnådde sølv i kule med 14,11 i klasse 18/19 år. Vinner ble Oliver Engen fra Sandvin på 14,37, så det ble en jevn og spennende konkurranse.
I klasse 18/19 år slo Leah Indrebø (17) til med to virkelig sterke løp. På 60 m ble tiden 7,83 i finalen, noe som holdt til 3. plass. I forsøket ble det pers med 7,88, i semifinalen 7,86, så det ble en fin stigning hele veien mot finalen.
På 200 m ble tiden 25,64 og 4. plass. På begge distanser ble det nye Askøyrekorder i seniorklassen.
De gamle rekordene hadde Gudrun Nilsen på begge distansene, henholdsvis på 7,88, og 25,66 fra 1995. Altså hele 25 år gamle.
Det ble fem 4. plasser i tillegg til 9 personlige rekorder. Henviser til alle Ask-resultater under.
Laget hadde med 12 deltakere, pluss en heiagjeng, så det var en stor Ask-delegasjon til stede i den flotte innendørshallen i Bærum. Tyrving var arrangør av mesterskapet som hadde samlet stor deltakelse fra hele landet.
Fotografen hadde litt problemer med kameraet denne gangen.