Siste nytt

Tre flotte representanter for Ask Friidrett og Norge. Elin Hundven Eliassen (f.v.), Line Feness Armond og Inger Jørgensen. Synd ikke Bodil Hansen var med på bilde.

World Master Athletics Championships (VM for veteraner) i Gøteborg august 2024

Publisert 29. august 2024, 12.07 · Kategori: Generelt

Mesterskapet foregikk 13.-25. august 2024. Det var 8300 deltakere, i aldersgruppe fra 35 år og oppover, fra 110 land. Det var hele 60.000 enkeltstarter. Norge deltok med en tropp på 180 menn og damer som markerte seg meget godt. Norge som nasjon ble nr. 12 på medaljestatistikken med 14 gull, 19 sølv, og 27 bronse – totalt 60 medaljer. Mesterskapet foregikk på ærverdige Ullevi Stadium, flotte Slottsskogsvallen samt åpne og forblåste Björlandavallen. I tillegg var det utenom stadion øvelser i Slottsskogen (10K, terrengløp, halvmaraton og kappgang).
Fra Ask Friidrett/Løp sammen Askøy stilte fire spreke damer, Elin H. Eliassen, Line Feness Armond, Inger Jørgensen og Bodil Hansen. De tre første damene deltok på 200 m individuelt samt 4×100 m stafett, og sistnevnte deltok individuelt på 800 m og 1500 m.
Stafettlaget konkurrerte i klassen 45-49 år, og på laget var Ruby Maria Semb (Ski), Inger Jørgensen, Line F. Armond og Elin H. Eliassen. Alle på laget løp veldig bra, ingen kluss eller feil i vekslingene og kom inn som nr. 2 i sitt heat med tiden 59.55, som ga en 7. plass totalt i denne klassen.
På 200 m individuelt stilte Inger og Line i klassen 45-49 år, mens Elin deltok i klassen 50-54 år. Inger løp til tiden 31.85, ble nr. 6 i sitt heat og hadde 45. beste tid. Line løp til tiden 31.12, ble også nr. 6 i sitt heat og hadde 43. beste tid. Elin oppnådde tiden 31.59, ble nr. 4 i sitt heat og hadde 36. beste tid i sin aldersgruppe. Alle tre leverte flotte løp, men nivået er veldig høyt, så det holdt ikke til semifinaleplass denne gangen. Vinneren i klassen 45-49 år løp på 26.08 i finalen og vinneren i klassen 50-54 år løp inn til tiden 26.36 i finalen.
På 800 m og 1500 m stilte Bodil i klassen 50-54 år. I semifinalen på 800m løp Bodil til tiden 2.45.15 og ble med det nr. 6 i heatet, og hadde 23. beste tid av 46 deltakere. Det holdt ikke til finaleplass. På 1500 m ble det finaleplass etter semifinale på tiden 5.25.61. Dette ga 7. plass i heatet og 12. beste tid i semifinalen. I finalen var tempoet betydelig høyere og det ble her en 16. plass med tiden 5.35.11. Gullmedaljen gikk til Lizzy fra Belgia med tiden 4.53.84.
Kommentar fra utøverne: «Opplevelsen var jo i hvert fall helt super! Utrolig gøy! Hele stemningen med alle utøverne fra ulike land, og siden ingen av oss falt, eller ble aller sist, var det jo også en stor suksess.»