Siste nytt

GULAR sitt vinnerlag i fjorårets stafett hvor de satte ny løyperekord. Vidar Dahle (f.v.), Marius Vedvik, Per Svela, Sondre Dingsør, Leonard Johan Nesheim og Thomas M. Heggøy.

Vel møtt til Ask-stafetten

Publisert 29. april 2018, 22.04 · Kategori: Generelt

Vi ønsker igjen velkommen til det aller sikreste vårtegnet på Askøy. Det som alltid kommer 1. mai, og som i år blir den 66. utgaven av Ask-stafetten.

Antall deltakende lag og løpere blir som det har vært de siste årene. Til sammen i alle klassene stiller det trettiåtte stafettlag til start. Det er fire eller seks løpere på hvert lag. I tillegg kommer alle deltakerne i barneløpet.

Det stiller ikke mange nye lag til start denne gangen. Til gjengjeld er vi godt i gang med å etablere en ny tradisjon. Kristiansand Løpeklubb kom for første gang til Ask i fjor. Nå er de tilbake som årets gjestelag. Dette er en stafettklubb med store ambisjoner og på laget har de et par av landets aller beste mellomdistanseløpere. Dermed bør underholdning og konkurransen være sikret i eliteklassen for menn. Seiersvante Gular er som vanlig på plass.

Et morsomt poeng er at to av årets vinnere fra et av landets største løp deltar i stafetten. Sigurd Tveit (18) løper for Kristiansand og vant nylig Sentrumssprinten på Karl Johan (1.50 på 800 m). Vår egen Marius Sørli vant under samme arrangement Sentrumsløpet på 5 km.
I tillegg stiller Kristiansand med årets norgesmester i terrengløp Erik Udø Pedersen på laget.

Haugesund stiller med et sterkt lag i juniorklassen. Vilde Våge Henriksen (18) tangerte i fjor etapperekorden til Kirsten Otterbu på den harde 3. etappen med 3.04. Vilde noterte senere i fjor 2.09,47 på 800 m på bane.    

Nytt av året er at de eldste mennene nå slipper unna med fire etapper. Det gjelder både superveteran 45+, og ny klasse av året 60+. I den andre enden av «skalaen» har vi Barneløpet som har blitt en meget fin tradisjon under arrangementet. I fjor var det cirka 250 barn som stilte til start. Selv om 1. mai også i år på sett og vis inngår i en langhelg håper vi på like mange deltakere.

Ask-stafetten er fylkets eldste friidretts-arrangement. Ordfører Terje Mathiassen er igjen på plass, og deler også ut premier.

Vi retter til slutt en stor takk også til alle andre som gjør en innsats for og gir sitt bidrag til at klubben kan arrangere stafetten for 66. gang. Vi ønsker alle deltakere og tilskuere velkommen!


Lagoppstillingene til Kristiansand og Gular

Kristiansand Løpeklubb:

1. Sigurd Tveit
2. Ola Sakshaug
3. Georg Ovesen
4. Kristian Tjørnhom
5. Erik Udø Pedersen
6. Benjamin Malz

Gular:
1. etp. Kristoffer Janson Grindedal
2. etp. Vidar Dahle
3. etp. Torbjørn Lysne
4. etp. Marius Vedvik
5. etp. Jens Larsen Åstveit
6. etp. Sondre Dingsør

Tidsskjema og påmeldte lag finner du her