Siste nytt

Vel møtt til Ask-stafetten

Publisert 28. april 2016, 11.35 · Kategori: Generelt
Torbjørn Lysne løper Gular inn til klar seier i A-klassen foran Haugesund og Norna Salhus i fjorårets stafett.

Torbjørn Lysne løper Gular inn til klar seier i A-klassen foran Haugesund og Norna Salhus i fjorårets stafett.

Det begynte i 1953 og denne gangen kan vi ønske velkommen til en stafett som arrangeres for 64. gang.

I tillegg til stafetten kommer barneløpet som de siste årene har hatt cirka 250 deltakere. Disse jentene og guttene skal jo fremover sørge for at Ask forblir en aktiv fridrettsklubb.

Tradisjonen tro har vi et gjestelag på besøk i stafetten. Og denne gangen er det SK Vidar fra Oslo som er en av landets aller beste stafettklubber. Sist de gjestet oss var i 1994 hvor de vant herreklassen. Regner med at konkurransen med Gular kan bli både spennende og hard. Men også Gneist er i sterk fremgang med mange unge lovende løpere på laget.

Haugesund har etter hvert blitt en trofast gjest i stafetten. Denne gang med et kvinnelag i seniorklassen. De holder også alltid bra kvalitet. Her blir nok Gular og juniorlaget til Norna Salhus de argeste konkurrentene.

En nedgang i veteranklassene i år noe som skyldes Bergen City Marathon dagen før. Mange av veteranene løper her og vil ikke da løpe dagen etter. Men alle kretsens beste lag deltar i kvinne- og herreklassene, så her blir det kvalitet som vanlig, og forhåpentlig mange spennende dueller.

Ask-stafetten er fylkets eldste stafett. Da er det ekstra kjekt at Askøys nye ordfører Terje Mathiassen står for åpningen av arrangementet. I tillegg skal han dele ut premier på stafetten, og i barneløpet.

Også ved denne korsvei retter Ask Friidrett en hjertelig takk til klubbene som utgjør selve ryggraden i stafetten vår. Likeledes takker vi trofaste annonsører, bidragsytere og sponsorer samt grunneiere som lar oss legge traseen over deres eiendom.

I håp om at årets utgave av dette populære arrangementet vil bli til glede for tilreisende så vel som fastboende, deltakere, publikum og arrangør – ønsker vi vel møtt til Ask-stafetten 2016!

Tidsskjema/påmeldte lag.