Siste nytt

Trenerseminaret på Lillestrøm 11.-13. november

Publisert 15. november 2022, 15.32 · Kategori: Generelt

Norges Friidrettsforbund arrangerte i helgen trenerseminar i Lillestrøm. Overskriften var; Frivillighet og friidrettstrening. Ca hundre trenere + ledere, stilte fra nord til sør. Seminaret startet allerede på fredag med påfølgende middag om kvelden. Ekstra stas var det på lørdagen, da det ble det arrangert friidrettsgalla og delt ut diverse utmerkelser til noen av de som har utmerket seg på trenersiden det siste året. 
Det har vært tre travle og hektiske dager med mye variert på programmet og alt har vært relevant på hver sin måte.
Som sprinttrenere, var det den danske landslagstreneren i friidrett Mikkel Larsen, som utpekte seg spesielt for oss. Han presenterte danskenes treningsfilosofi, og hvordan landslaget har klart å få frem en toppsprinter i verdenstoppen. 
Det var inspirerende og interessant, og vi fikk bekreftet mye som vi allerede vet, men vi har i tillegg fått mange nye innspill og ideer som vi kan ta med oss videre inn i treningsplanen utover vinteren.
Andre viktige temaer var forebygging av idrettsskader, smart styrketrening, prestasjon i puberteten mm., og sist men ikke minst frivilligheten, og viktigheten av rekruttering av flere frivillige i tiden fremover som kan bidra til å gi sterkere breddetilbud til barn rundt om i Norge.
Alt i alt en vellykket friidrettssamling, både faglig og sosialt som har inspirert, og motivert oss til å fortsette å jobbe for at barn og unge på alle nivåer skal få et tilbud og ha det kjekt når de er på trening.

Elin og Tore