Publisert 3. oktober 2021, 18.15 · Kategori: Generelt

Det var utrolig skiftende forhold under terrengmesterskapet på Storetveitmarkene. Fra styrtregn til sol, og spesielt gutteheatet på 2 km var nok de mest uheldige. Men dette la ingen demper på innsatsen til våre tre utøvere i den starten.
Laget hadde med seks utøvere som alle gjorde en flott innsats.
2 km:
I 16-årsklassen stilte Amalie Melby Arnesen opp som favoritt på distansen. På den første runden av to la hun seg bak jevngamle Ingrid Elise Kullerud fra Sarpsborg, men etter at første runde var passert i altfor rolig fart gikk hun forbi og avsluttet meget sterkt. Kanskje den sterkeste avslutningen på de siste 800 m av hele feltet, og et suverent gull i klassen. Tidligere i år ble det også gull på 3000 m bane, og imponerende at hun er kommet så sterkt tilbake etter to tretthetsbrudd i foten tidligere.
Johannes Sture og Imre Marius Skiftesvik Opdahl, også de i 16-årsklassen løp meget bra. Litt forsiktig åpning av begge med Johannes først. På sisterunden løp Imre forbi og skaffet seg noen meter til Johannes før sluttspurten startet. Men de som kjenner Johannes vet at han er svært vanskelig og slå i en spurtduell. Det ble kamp side om side mot mål og ingen viste hvem som vant duellen mellom de, da det også var kampen om sølv og bronse. I høytaleren ble det først opplyst at det ble delt 2. plass, men etter at målfotoet var gransket omgående ble Johannes dømt først med noen få cm. Dette var også den andre sølvmedaljen til Johannes i et UM i år de det også ble samme valør på 1500 m hinder i Trondheim tidligere i høst. Men Imre var nok løpets store overraskelse, selv om vi har konstatert at formen hans har vært meget god de siste ukene. Kjekt med begge på seierspallen.
I samme start løp også 15-åringen Sigve Lillebø, som helst liker distanser opp til 800 m. Han åpnet meget hardt og hadde også et bra forsprang på sine to eldre klubbkamerater. Helt til noen hundre meter før mål så det ut til at det kunne bli bronse i klassen, men åpningen straffet seg slik at det ble tungt på slutten men allikevel en finfin 4. plass av den hardtsatsende ungdommen.
Så var det klart for den store seniorklassen på 3 km.
Her stilte Marius Sørli til start mot noen av landets beste baneløpere. Han løp meget bra, selv om han tapte litt i hver runde i den bratte nedoverbakken hvor han var litt forsiktig med å slippe seg løs sa han. Det ble en sterk 6. plass til slutt, og hadde mange løpere med meget bedre banetider bak seg.
Vinneren Bjørnar Lillefosse har 7,59 på 3000 m, nr 2 har 3,49 på 1500 m, nr 3 har 3,44 på 1500 m og 7,53 på 3000 m, nr 4 har 8,10 på 3000 m og nr 5 har 3,46 på 1500 m. Marius har 8,18 på 3000 m og 6. plassen i terrengløpet skal han være meget godt fornøyd med.
I klasse 75-79 år stilte ”evig unge” Johan Bergersen opp og sikret seg gullmedaljen i et jevnt løp over de tre rundene.
Litt tunge forhold på Storetveitmarkene denne gang etter alle regnbyene. Gneist og Gular kom godt fra arrangementet som egentlig skulle har vært arrangert i vår, men ble utsatt til i høst pga pandemien.