Siste nytt

Deltakerne fra Ask samlet etter løpet. Bak fra venstre: Åsmund Skålevik, Oddvar Moldestad, Lasse Eriksen, Norgesmester Øystein Eriksen og far til Lasse, Lars Magnus Villanger. Foran: Marius Sørli, Rebekka Birkeland, Eilif Villanger. Ikke til stede: Øystein Simonsen og Lars Inge Ringdal fra Løp sammen Askøy.

Sterke resultater i Hytteplanmila og Maratonkarusellen

Publisert 20. oktober 2024, 10.23 · Kategori: Generelt

HYTTEPLANMILA feiret i år 20-årsjubileum med hele 4900 deltakere, og med mange på venteliste som dessverre ikke fikk delta.
Løpet ble arrangert i nærheten Svendsrudmoen i Hole kommune som ligger i Buskerud fylke, og i år var det også Norsk mesterskap på 10 km landeveisløp.
Starten ble 30 min forsinket etter kaos med parkeringen, noe som vi så på sendingen fra Direkte Sport.
Ikke helt topp forhold denne gangen med til dels mye motvind.
Laget hadde med 10 deltakere, og ikke uventet ble det Marius Sørli som oppnådde beste tid fra laget med 30,28 (passerte 5 km på 14,57) i eliteklassen som ble vunnet av Narve Gilje Nordås på 28,24
Nest beste tid oppnådde Rebekka Birkeland på 36,45, en meget sterk tid som også kvalifiserte henne til Hoved-NM på 10.000 m på hjemmebane til neste år.
Hun var strålende fornøyd med å perse og ta kravet på NM-kravet.
En stor prestasjon sto Øystein Eriksen for i klasse 70-74 år hvor han ble norsk mester. Han løp på 39,00, og vant klassen foran Ivar Sandø som er en av Europas beste løpere i klassen. Her ble Eilif Villanger nr. 4 på 43,38. Øystein vant for øvrig løpet også i 2023, men den gang i klasse 65-69 år.
MARATONKARUSELLEN
To 17-åringer løp meget bra på Halvmaraton. Sakarias Breivik løp på 1,20,23, og Ole Magnus Hårajuvet Villanger debuterte på 1,23,54.
I klasse 60-64 år ble det seier til Bjarne Otto Lyngbø på 1,38,13.
I samme klasse løp Bjørn Helge Stamneshagen på 1,45,24.
35-39 år: Øystein Simonsen, 1,34,35.
40-44 år: Lars Inge Reigstad, 1,38,34.