Siste nytt

Debutantene i Bislet24, Trond Pedersen (t.v.), og Arne Sørtun.

Sterk innsats av Trond Pedersen i Bislet24

Publisert 28. november 2022, 8.36 · Kategori: Generelt

Her er en reportasje fra han etter løpet:
«I helgen ble Bislet24 timers løp arrangert. I Oslo for å løpe var Arne Sørtun og Trond Pedersen fra Ask Friidrett/Løp sammen Askøy.
Det var deby for begge på et 24 timers løp.
Løpet gikk på den 546,5 meter lange smale løpebanen under tribunene på Bislet stadion.
Løpet har på grunn av bare 2 løpebaner kapasitet til å ha med 160 løpere. Starten gikk kl. 10.00 lørdag morgen.
Arne fikk etter eget utsagn litt for tidlig problemer med beina på det harde betongdekket som ligger under toppdekket. Han valgte å stå av etter 100 km.
Trond Pedersen fullførte løpet med en distanse på 182,870 km. Dette gav han en 21. plass totalt, nr. 14 av menn og nr. 2 i sin klasse 55-59 år.
Klassevinner ble Peter Torjussen fra Danmark på 193,254 km.
Plan for gjennomføring:
Mål for løpet var først 150 km som gir medalje. Deretter 100 miles som er 161 km, alt over det skulle da være bonus. Jeg ville prøve å gjøre unna de første 100 km på 10 til 12 timer, flest mulig km på friske bein. Jeg holdt meg til planen fram til 100 km, deretter lagde jeg meg delmål.
Etter 100 km tok jeg min første pause. Dette for å skifte sko og stikke hull på vannblemmer som jeg kjente hadde poppet opp på beina. Det var rikelig med blemmer, men det er en del av gamet.
Etter skoskifte var neste delmål 150 km. Det var tungt å komme i gang igjen på stive bein. Det ble etterhvert en lang og tung natt. Jeg begynte å bli kvalm og matlysten forsvant med kvalmen. Prøvede allikevel å presse i meg næring. Det ble for det meste gel, chips og vann resten av løpet.
Etter å ha nådd første mål om 150 km og medalje skjedde det noe med kroppen. Jeg fikk nye  energi. Nå var målet 100 miles som jeg visste jeg ville klare. Det kom rett før passering 100 miles en tanke om at nå hadde jeg gjort mitt, og jeg ville bruke resten av løpet til å sove litt og gå inn til mål siste timen.
Men etter en 10 minutters pause der jeg presset inn kjøttsuppe fikk jeg nye energi. Nå var det bare å ta km på km. Selvfølge var jeg sliten i hele kroppen, men slik skal det være. Jeg løp og løp og så at 180 km lå innenfor rekkevidde, men så ilte plutselig en smerte fra ene stortåa. Jeg klarte ikke å løpe for det var en intens smerte. Så med 30 minutter igjen måtte jeg ta av skoene. Det var ikke et fint syn. Skal ikke si noe mer om det. Jeg fikk fikset litt på tærne og med 15 min igjen gikk jeg inn på løpebanen og løp resten av løpet i sandaler.
Jeg kunne sagt mye mer om løpet og gjennomføring, vil noen ha mer så spør meg gjerne når dere treffer meg.
Ettertanke:
Uten god plan for trening i forkant hadde dette ikke gått.
Alle hilsninger fra familie, venner og Løp sammen Askøy i løpet av 24 timer gav energi.
Jeg hadde god support og støtte under løpet.
Det var et profesjonelt og meget godt arrangement fra arrangør Romerike Ultraløperklubb.»
Vi gratulerer med innsatsen!

Trond Pedersen i fint driv under løpet. Her sammen med Therese Falk. Foto: Samuel Hafsahl.