Kulevinner Erlend Bergfjord Næss flankeres av Vebjørn Sæten Skre, Asker som ble nr. 2, Sebastian W. Rolland, Hovding.

Reportasje fra dag 2 og 3 i UM

Publisert 3. september 2017, 18.39 · Kategori: Generelt

Gull og bronse 2. dag i UM
Medaljefangsten fortsetter for deltakerne våre.
I G-15 ble det nytt sleggegull til Ask. Denne gang var det Erlend Bergfjord Næss som vant sleggekonkurransen på 51,30. Han hadde også et kast på 51,00, og vant suverent. Flott Erlend!
Kenneth Elias Gundersen gjennomførte en sterk diskoskonkurranse i 17-årsklassen. Han oppnådde 38,92, noe holdt til bronse som han var veldig fornøyd med.
Leah Indrebø (15) løp både forsøksheat og semifinale på 200 m, og gikk til finalen i morgen. Tiden hennes ble 26,71. (-0,9).
Daniel Alejandro Johnsen (19) løp også forsøksheat på 200 m. Han er også klar til morgendagens finale. Tiden ble 22,29 for 3. gang i år og tangering av pers. (-0,9).
Jesper Jensen (16) var den tredje utøveren på 200 m i dag. Han kom til semifinalen på tiden 24,25. (-0,2).
Ole Lyngbø (16) løp 800 m på tiden 2,00,32, som holdt til 5. plass. I dag meldte han om tunge bein etter gårsdagens tøffe hinderløp. Flotte prestasjoner av hele gjengen denne dagen også!
Til slutt noen hyggelige tilføyelser fra gårsdagens innlegg.
100 m tiden til Leah Indrebø (15) på 12,70 var også under kravet til Hoved-NM som er 12,75.
1500 m tiden til Ole Lyngbø (16) på 4,17,47 var også ny kretsrekord. Den gamle kretsrekorden hadde Harald Kårbø, Stord på 4,19,08 fra 2008. Tiden er den 4. beste gjennom alle tider i landet. Jakob Ingebrigtsen topper statistikken på 4,10,91.

*************************************************************************************

Gull og sølv på siste dag i mesterskapet
Erlend Bergfjord Næss ble lagets største medaljegrossist. I dagens kulekonkurranse ble det nytt gull med resultatet 13,27. Til sammen ble det da to gull og et sølv i det aller første Mesterskapet for 15-åringen. Med det kopierte han kasteren Richard Villanger som også hadde to gull og en sølv i UM i Sigdal i 2008.
16-åringen Ole Lyngbø løp inn til sin andre sølvmedalje på 3000 m. De første rundene gikk nærmest i joggefart, før farten ble skrudd kraftig opp. Det ble samme medaljefordeling som på hinder, med Lars Agnar Hjelmeset som vinner foran Ole på tiden 9,05,85.
Vi hadde også to deltakere i finalene på 200 m.
Først ut var 15-åringen Leah Indrebø som løp på 26,56, noe som holdt til 6. plass.
I gutter 18/19 hadde vi Daniel Alejandro Johnsen med i finalen. Han løp inn på 22,24, som hadde vært ny pers. Dessverre ble han disket i ettertid for og ha trakket på streken i svingen. Synd etter det sterke løpet, men formen virker som den er på oppadgående, så her blir det flere muligheter utover høsten. Men den hyggelige meldingen til han kom fra starterteamet, som opplyste at Daniel hadde den raskeste reaksjonstiden i starten av samtlige løpere. Det var jo gøy!
Lagets medaljefangst ble 3 gull, 4 sølv og 2 bronse. Kjempebra av våre utøvere da vi aldri har hatt 9 medaljer før i et UM. Gratulerer til hele gjengen, og til støtteapparatet!