Siste nytt

Kastgjengen fra Ask som deltok rekruttlandslagssamlingen. Edgar Henriksen (f.v.), Kristen Brosvik, Erlend Bergfjord Næss, og Gunnar Kleppe Næss.

Rekruttlandslagssamling i kast, Åsane Løpskarusell og Maratonkarusellen

Publisert 20. oktober 2020, 9.35 · Kategori: Generelt

I helgen var det rekruttlandslagssamling i kast i Oslo.
Laget hadde med to aktive og to trenere.
Edgar Henriksen skriver her noen ord og gir oss et lite innblikk i hva som skjedde på samlingen.
Erlend Bergfjord Næss (18) var norgesmester for ungdom i fjor da han vant både diskos, kule og slegge. Han har i år dessverre vært skadet siden nyttår, og ikke deltatt i noen stevner denne sesongen. Derfor var denne samlingen på Idrettshøgskolen det beste han kunne håpe på. Han har fått trene styrke veldig forsiktig, og bedret teknikken noe formidabelt. Han har knekt noen koder, og i dag klarte han i Oslo for første gang på trening over 50 m med diskos 1,75 kg. Da er han med andre ord på gang.
Kristen Brosvik (20) bor og trener i Gloppen, og er en dyktig sleggekaster med årsbeste på 59,80. Han er årets juniormester i klasse U-23. Sliter litt innimellom med teknikken, men plutselig sitter den, og da kaster han langt.
Gunnar Kleppe Næss filmer og avdekker eventuelle feil i teknikken. Han har skaffet seg en veldig god kunnskap om diskosverden.
Edgar Henriksen har hatt den store glede av å trene Erlend i 5 år. Nå er vi tre som kan mye om diskos, Erlend utøver, Gunnar film og pappa, uslåelig kombi, og jeg Edgar trener og veldig for resultatene.
*
ÅSANE LØPSKARUSELL
Veteranen Øystein Eriksen gikk helt til topps på 10 km. 66-åringen løp på den imponerende tiden 40,07, foran Lennart Frislid på 40,09. Dessverre har den løpsvillige veteranen vært mye plaget av skader de siste årene. Han startet sent opp med løping og har bla følgende perser: Halvmaraton 1,14,06, da han var 47 år gammel under ekstremt dårlige forhold. Samme året løp han 5000 m på 16,42,36. Persen på 3000 m er på 9,35,09 som han satte da han var 45 år. Han har også et norsk veteranmesterskap i halvmaraton i klasse 55-59 år.
*
MARATONKARUSELLEN
En annen veteranløper som også gjorde det bra i helgen var Philip Vang. Under Maratonkarusellen i Fana løp han halvmaraton på 1,22,22, en skikkelig god persforbedring. Tiden holdt til 3. plass i klasse 35-39 år.
I klasse 23-34 år løp Kenneth Knutsen Henriksen på 1,36,19.