Rapport fra innendørs EM for veteraner i Polen

Publisert 27. mars 2024, 10.02 · Kategori: Generelt

En stor opplevelse å få være med på dette! Utrolig inspirerende å se så mange bra idrettsprestasjoner i alderen 35 år og til 90+.

Kastøvelser, høyde, lengde, stavhopp, løpsøvelser, kappgang, maraton, terrengløp, mangekamp – masse å velge mellom!

Jeg deltok i 800m og 1500m i klassen W50 samt stafett 4x200m for Norge i klassen W40. Semifinalen på 800m var min første internasjonale start på friidrettsbanen og tredje 800m noensinne. Det gikk overraskende greit, perset med vel 6 sek. med tiden 2:43:20. Hadde tredje beste tid og gikk videre til finalen.
Finalen på 800m startet i et betydelig høyere tempo enn semifinalen. Gikk hardt ut, så det ble i tøffeste laget. Klarte en liten spurt på slutten som ga 6. plass og omtrent samme tid (2:43:64) som i semifinalen.

I finalen på 1500 var jeg fast bestemt på å kjøre eget løp og ikke bli revet med av de beste slik jeg gjorde på 800m. Holdt meg til planen og beholdt overskudd til å kunne øke på slutten. Ble pers innendørs med 9 sek. og 13 sek. forbedring siden NM i januar med tiden 5:23:57. Finalen bestod av løpere fra 8 ulike nasjoner!

I tillegg var det en stor opplevelse å få delta på Norges stafettlag damer W40 på 4x200m der vi ble nr. 4, vel 2 sek. bak Sverige på bronseplass.

Men mastersidrett handler ikke bare konkurranser og prestasjoner. EMACI 2024 har vært et fantastisk og velorganisert mesterskap, hvor jeg har møtt igjen noen norske utøvere som jeg har blitt kjent med tidligere, og blitt kjent med mange flere både norske og utenlandske utøvere. Det anbefales å delta på! Neste mulighet er VM i Gøteborg i august.