Siste nytt

Maleri av Odd Nerdrum? Nei, det er jentene som løp 800 m som forlangte et originalt bilde. Sarah Adekoya (f.v.), Julia Varsi, Amalie Melby Arnesen og Pia Norheim.

Perser i fleng på Bergen Legend League

Publisert 14. mai 2021, 22.33 · Kategori: Generelt

Laget hadde med 15 utøvere på storstevnet.
Det var gode forhold med medvind på sprinten, noe som også resultatene viser.
Første Ask-gutt ut på 200 m var Sander Feness Armond (16) som løp på 24,52, og med det forbedret han persen sin kraftig, og kvalifiserte seg til UM.
I neste heat løp de tre 15-årsjentene Anna Kolstad Silseth, Sigri Hundven Eliassen og Sofie Hustad, henholdsvis på 26,23, 27,11 og 27,79. Alle tre med kjempeperser og Anna klarte kravet også på 200 m til junior-NM på hjemmebane senere i år. (Kravet er 27,10).
Så var det klart for 800 m hvor kun fire Ask-deltakere stilte, men til gjengjeld løp alle fire meget godt.
Sarah Adekoya (19) løp på 2,17,48, og med det ble det en kraftig forbedring av tidligere pers. Amalie Melby Arnesen (16) perset også og løp på 2,20,04, og er på full fremmarsj igjen etter to tretthetsbrudd.
16-åringen Johannes Sture løp på 2,04,86, som også var pers med to sekunder. Her blir det nok bedre tider senere i sesongen da åpningen var litt i svakeste laget.
Kristoffer Johnsen (19) var helt suveren i heatet sitt på 3000 m og løp på 9,23,27. Det skal bli spennende og se hva den treningsvillige unggutten presterer i et bedre heat med drahjelp.
Sistemann på startstreken fra Ask var Marius Sørli på 3000 m. Han løp i det nest beste heatet og persen hans fra samme stevne i fjor lød på 8,20,29. Første 1500 m ble passert på 4,12, noe som var litt i svakeste laget. Deretter skilte det seg ut en kvartett som Marius var bakerst i. 500 m fra mål rykket tetløperen og Marius som var bakerst av gjengen var nok litt uoppmerksom. Det ble straks en stor luke, men 250 m før mål satte Marius opp en utrolig bra spurt og tok nesten igjen hele forspranget, og endte opp med 2. plass på tiden 8,18,08. Vinner ble Erik Tangen Gundersen, Skjalg på 8,17,93. Askøyrekorden innehas av Roald Stamnesfet på 8,16,08 fra 1999. Han har for øvrig lovet kr 3000,- (kr 1,- pr m) til den som slår rekorden hans, så her er det mulighet for Marius til summen Roald har satt opp til i et senere løp.
Men vi hadde også andre løpere i aksjon denne kvelden. 19-åringen Jon-Henning Hilleren løp 800 m på 2,02,57, og Imre Marius Skiftesvik Opdahl (16) på 2,13,31. Pia Norheim 2,25,78, og Julia Varsi 2,26,37, også de 16 år. Hanne Stamnesfet Næss (17) løp 3000 m på 11,36,33 etter en utrolig hard åpning, så her kan det bli kraftig forbedring med litt roligere åpning.
Daniel Alejandro Johnsen løp 200 m på 22,25, en god sesongåpning midt i en tung treningsperiode.
Arrangør av stevnet var Gular og Gneist som virkelig hadde lagt seg i selen til et topp stevne. Veldig bra!