Siste nytt

Ole Tumyr tildelt Idrettens Hederspris

Publisert 22. februar 2011, 22.50 · Kategori: Generelt

Under Idrettsrådet sitt årsmøte mandag ble Ole Tumyr hedret med Idrettens Hederspris for arbeidet han har gjort i Ask Idrettslag og Ask Friidrett. Vi gratulerer Ole med en meget velfortjent tildeling av Hedersprisen.


Vi gjengir søknaden som vi sendte til Idrettsrådet i Askøy:


Ask Friidrett vil med dette foreslå Ole Tumyr som kandidat til Idrettens Hederspris.

Ole begynte sin karriere som aktiv i Ask Idrettslag. Han viste tidlig lovende takter som mellomdistanseløper, og hevdet seg i en alder av 17 år blant landets 4.5 beste i sin klasse.

Det er likevel ikke gjennom karrieren som aktiv utøver vi kjenner Ole Tumyr best. Det er heller som frivillig, ildsjel og organisator han har markert seg mest.


Fra 1980 satt han nesten 10 år i hovedstyret i Ask Idrettslag. Tre av dem som formann. Deretter gjorde han tjeneste i friidrettsgruppen hvor han også var formann i noen år. Ole var også initiativtaker til dagens idrettsskole på Ask/Hop


Fra slutten av 80 tallet stod Ole frem som en helt sentral skikkelse i arbeidet med å gjøre Ask IL og senere Askøyalliansen til en profesjonell arrangør av mesterskap og stevner på høyt nivå. Han er en mann som holder hodet kaldt, har overblikk, men samtidig øye for detaljer.  Ole er ettertraktet for sine kunnskaper i hele Friidretts-Norge. Under E-cup stevnet på Fana i sommer var han dataansvarlig. Stevnet omtales som Friidretts EM for lag, og regnes som et av de største og viktigste i Europa.


Han var teknisk leder for mesterskap etter mesterskap på 90 tallet. Blant annet for begge de mesterskapene som av friidrettsforbundet ble kåret til «tidenes beste» av NFIF. Han er tildelt friidrettsforbundets diplom for administrativ innsats. Han er også tildelt lagets hedersmedalje.


I nærmere 20 år har Ole tjenestegjort i det som nå kalles Idrettsrådet. 4 av dem som nestleder og 2 år som leder.


Senest i sommer var Ole stevneleder for Jr-NM i friidrett på Ravnanger. Her brukte han store deler av ferien sin for å gjøre mesterskapet til en suksess. Ole legger stor vekt på stemning  og miljø i kretsen rundt seg, og er en strålende motivator.  Han har også et bredt kontaktfelt mot politikere og administrasjonen i kommunen. Ole vet hvilke knapper han skal trykke på til idrettens beste.


Ask Friidrett synes Ole Tumyr er en verdig kandidat til Hedersprisen. Han er en person som har satt Askøy på Idrettskartet, og som har betydd mye for idretten på Askøy.