Siste nytt

Deltakere på den nye dommerstigen. Bak f.v.: Odd Maubach, Ole Tumyr, Simen Feness Armond, Sigbjørn Reigstad, Tore Silseth, Åge Lavik, Eirik Lønne (leder dommerutvalget i kretsen), Helge Hopland. Foran f.v.: Julie Villanger, Elin Hundven Eliassen, Hildegunn Enes. Astrid Kolstad Silseth ikke med på bilde. I tillegg har tre stk. til meldt seg på men kunne ikke stille denne kvelden. Bjørn Fluge, Trond Erik Nilsen, Arild Dich Hostad.

NAR kveld på Ravnanger.

Publisert 24. februar 2024, 18.47 · Kategori: Generelt

Som de fleste kjenner til skal Ask Friidrett arrangere Hoved-NM på Ravnanger i 2025.
Forberedelsene er startet og onsdag var det dommer-opplæring i klubbhuset.
World Athletics (WA) har laget en ny dommerstige og et digitalt opplæringsprogram.
Opplæringen av kretsdommere er som tidligere, men graden forbundsdommer blir faset ut og blir erstattet av NAR dommere.
Samtidig legges krav til dommere på NM og stevner som skal ha WA godkjenning skjerpet.
Onsdag fikk vi besøk av Eirik Lønne som har ansvar for dommeropplæringen i kretsen, for å gi en introduksjon til den nye dommerutdannelsen.
Hele kurset er nettbasert og hva den enkelte gjennomgår av lover og regler kontrolleres av WA. Kurset avsluttes med en prøve.
Ved gjennomført kurs kan en praktisere som øvelsesleder og overdommer på NM som kommer neste år.
Vi var 11 som deltok og vil gjennomføre NAR kurset. Dette vil gi en etterlengtet tilskudd til dommerstanden i laget. Vi håper alle har klart eksamen innen 1. mai i år.
Hvis flere ønsker å fornye/oppgradere dommerutdannelsen sin med et digitalt NAR kurs, kontakt Audun eller Ole Tumyr så skal vi være behjelpelig med oppstart.
Ole Tumyr