Siste nytt

Jan Mikkelsen ble hyllet etter å ha stilt opp for 50. gang som deltaker/funksjonær på Askstafetten.

Jan Mikkelsen til minne

Publisert 17. april 2017, 9.59 · Kategori: Generelt

Ved Jan Mikkelsens bortgang har Ask Idrettslag mistet en av sine friidretts pionerer og ildsjeler, en lagspiller med sterk lojalitet til klubben som takket ham med æresmedlemskap.

For midterste mann i trioen av løperbrødrene Mikkelsen, sammen med Trygve og Arne, lå det i genene at han skulle løpe. Og løp gjorde han, stadig fortere, etter at han alt som 20-åring markerte seg som en av kretsens aller beste juniorer på 800m og 1500m. Mellomdistansene ble hans område, og der bidro han årvisst til poengsanking og stafett-triumfer for moderklubben. Individuelt sikret han seg en samling KM-medaljer, men han bidro også sterkt til å gjøre Ask IL til kretsens beste stafettklubb i 1957.

Fra Askstafetten gikk av stabelen for første gang 1. mai 1953, var Jan Mikkelsen en selvsagt aktør. Både som deltaker og funksjonær. Noen ganger i begge roller samtidig, for de første årene var den utrente arrangørstaben så å si identisk med stafettlaget – på noen få viktige unntak nær. Og Jan har fortalt at Ask-løperne da ofte var mer nervøse for stevneavviklingen enn for hvordan de skulle klare etappene sine.

Etter at piggskoene ble lagt på hyllen, var overgangen til administrativ innsats nærmest sømløs. Det var ventet, og det var naturlig, at Askbygdens spreke gutter skulle videreføre sin aktive virksomhet gjennom arbeid i klubbstyre og komiteer. Trolig var det her den seinere Askøy-ordføreren fikk sin første trening i møteledelse og organisasjonsarbeid. For på ulike poster bidro Jan Mikkelsen til å drive Ask IL fremover, ikke minst ved å ta på seg ledervervet på slutten av 1950-årene, en periode da det måtte leites under enhver busk for å finne folk som ville la seg friste inn i styre og stell.

Det var aldri tvil om lojalitetsbåndene mellom Jan Mikkelsen og klubben han bokstavelig talt vokste opp med og i. I alle år, så lenge helsen holdt, var han en positiv bidragsyter, lett å be og omgjengelig i all sin ferd. Ask IL har mye å takke Jan Mikkelsen for.

På vegne av Ask Idrettslag
Jan H. Landro