Siste nytt

Imponerende svømmetest av Hanne Stamnesfet Næss

Publisert 13. november 2020, 9.13 · Kategori: Generelt

Under en svømmetest i AdO med landslaget og landslagssjefen til stede svømte 15-åringen Hanne Stamnesfet Næss (fyller 16 i neste måned) 1500 m fri på 16,24,7. Det var hele 10 sek fortere enn pers, og 5 sekunder fortere enn den gamle juniorrekorden. Irene Dalby sin juniorrekord på distansen er 16,29,9. Tiden er for øvrig den syvende beste tiden i 2019-2020 i verden  for jenter 17 år og yngre, og er årsbeste i landet i år. Dessverre godkjennes ikke tiden som norsk juniorrekord da dette var et testløp.
Landslagssjefen Petter Løberg og Espen Tønnesen mener at den ekstremt store fremgangen må skyldes det ekstra stimuliet hun har fått gjennom løpingen på hjerte og sirkulasjonssystemet.
Espen Tønnesen som er professor i treningsvitenskap og tilknyttet svømmelandslaget husker dere kanskje fra seminaret vi hadde i Olaviken i november i fjor hvor han snakket om ”Utvikling av ungdommer spesielt i den utfordrende pubertetsfasen”.
Et utrolig bra foredrag.
Hanne trener svømming 11 økter i uken, og hennes store mål er OL. Hun bor i Sandviken og reiser ut til løpetreningene med Ask Friidrett 4 ganger i uken. Imponerende!
Tidligere i år kvalifiserte hun seg til junior-NM i friidrett på 3000 m. Hun er for øvrig datter til Ask sin ”gamle” storløper Geir Næss fra Erdal.