Siste nytt

Åge Lavik fikk idrettens hederspris under Askøy Idrettsråd sitt 50 års jubileum.

Idrettsrådet i Askøy feiret lørdag sitt 50 års jubileum i Kulturfabrikken på Hetlevik.

Publisert 5. november 2018, 8.40 · Kategori: Generelt

Idrettsrådet i Askøy feiret lørdag sitt 50 års jubileum i Kulturfabrikken på Hetlevik.

Med dette er IRA Norges eldste idrettsråd etter nåværende modell.

Ask Friidrett var godt representert på jubileumsfesten med leder Åge Lavik, nestleder og vara i IRA Bjørn Fluge, leder i Hordaland Idrettskrets Helge Johnsen og medlem i sentralstyret i NIF Oddvar J. Jensen som gjester.

I anledning 90-års jubileet til Ask IL i år ble det fra IRA ved leder Thorvald Haaberg overrekt en gave på kr 5000,- som er dedikert til utøver som klubben utpeker, en fin start på kvelden!

Askøybragden 2017 skulle deles ut under festen, og her var det 3 nominerte. Kristen Brosvik, vår egen sleggekaster, Casper Stornes, triatlet som også konkurrerer for Ask i løpsøvelser, og J19 lag fra Askøy FK. Det var til slutt Casper Stornes som fortjent fikk Askøybragden 2017, representert ved sine nærmeste da han var på samling i Sierra Nevada.

Siste utdeling denne kvelden var Idrettens Hederspris 2018. I år var det to personer som fikk tildelt prisen. Først ut var Norvald Andreassen fra Apollo, for sin innsats for oppstarten av Apollo IL og byggingen av banen på Davanger. Deretter startet presentasjonen av den andre prismottageren, og vi skjønte raskt at det var leder i Ask Friidrett de siste 16 år Åge Lavik som skulle motta denne. Velfortjent heder til vår leder som har vært så sentral i alle arrangementene våre de siste 20 årene.

Kurt J. Hæggernæs har nylig skrevet bok om IRA’s 50 årige historie, boken var en gave til alle gjestene og ble behørig presentert under festen. Vi legger til god underholdning av koret Roots og kjempeflott servering, og konkluderer med en flott jubileumsfest med masse sterke Ask-innslag.

 

Mvh

Bjørn

Casper Stornes fikk Askøybragden for sine sterke triatlonløp. Han løper også for Ask Friidrett. (Arkivfoto).