Siste nytt

Fire av de som tok Idrettsmerke. Kari Storrø (f.v.), Agnethe Follesøy, Runa Nygård og Solgun Ellingsen. Kari og Runa er de nye lederne.

Idrettsmerket 2020

Publisert 17. oktober 2020, 12.35 · Kategori: Generelt

Da er Idrettsmerkeprøven på Ravnangerbanen gjennomført i år også, denne gangen med «nye» koster som ansvarlige.
Astrid Askvik og Gunnar Tellevik har vært ildsjelene bak dette arrangementet for klubben i nærmere 40 år. De har reklamert for og ledet prøvetakingen med sikker hånd hvert år og sørget for at alle resultater har blitt registrert og sendt inn til Norges Idrettsforbund. Uten dem hadde det neppe vært gjennomført Idrettsmerkeprøve i regi av Ask Friidrett. Så en stor takk til begge to for innsatsen de har lagt ned gjennom alle disse årene! Gunnar måtte kaste inn håndkledet i 2008, og etter det har Astrid hatt ansvaret alene. En ekstra takk til Astrid for videreføring av erfaring og kunnskap om Idrettsmerket til oss to «nykommere». Det er store sko å skulle fylle.
I år var det 9 personer som deltok på og gjennomførte prøvetakingen: Kjell Erik Mikkelsen, Erling B. Juvik, Nils Lepsøy (en øvelse igjen), Hildegunn Enes, Anne Gry Tveit, Kari Storrø, Solgun Ellingsen, Agnethe Follesøy og Runa Nygård.
Vi skulle gjerne sett at flere fikk øynene opp for og ønsket å delta på dette «arrangementet». Det er både sosialt og en fin måte å holde seg i form på. Så til neste år håper vi å få med oss mange flere, gjerne blant den yngre garde også. Idrettsmerket kan tas fra man er 16 år til 90 +.
Nedenfor har vi sakset litt informasjon om Idrettsmerket fra Norges Idrettsforbund sin hjemmeside:
«Å ta idrettsmerket er en fin måte å holde seg i form på. Kravene varierer i de ulike aldersgruppene, og forhåpentligvis er de satt såpass høyt at de fleste må trene for å klare dem. Idrettsmerket ble innstiftet den 29. mai 1915 på et fellesmøte i Norges Riksforbund for idrett. På det tidspunktet fikk kun menn lov til å delta. Kvinnene ble med i 1934. Kravene til Idrettsmerket er revidert flere ganger, og etter hvert er også øvelsesutvalget utvidet.
For å oppnå godkjent idrettsmerkeprøve, må merketakerne bestå en øvelse fra hver gruppe: trim, spenst/presisjon, hurtighet, styrke og utholdenhet.
Alle som avlegger idrettsmerkeprøve kan kjøpe utmerkelser. Det er kun mulig å få en utmerkelse per år. Antall ganger merketakeren har fullført idrettsmerke-prøven er utgangspunkt for oppnåelse av utmerkelser.
1. gang – idrettsmerke i bronse
5. gang – idrettsmerke i sølv
9. gang – idrettsmerke i gull
15. gang – idrettsmerkestatuetten
20. gang – idrettsmerkekruset
25. gang – idrettsmerkets miniatyrstatuett i bronse
30. gang – idrettsmerkets hederspris
40. gang – 40-års merke med NIF diplom
50. gang – 50-års merke med NIF diplom
60. gang – 60-års merke med NIF diplom
70. gang – 70-års merke med NIF diplom»
For mer informasjon om Idrettsmerket kan man klikke seg inn her: https://www.idrettsforbundet.no/tema/idrettsmerket/

Hilsen de «nye» kostene

Kari og Runa