Siste nytt

Edgar Henriksen i 1990-utgaven med kule og diskos etter og ha blitt norsk B-mester.

Husker du Edgar Henriksen i hans aktive karriere?

Publisert 2. mars 2018, 9.01 · Kategori: Generelt

«Sjarmøren» Edgar hadde en lang kastkarriere bak seg da han startet trenergjerningen sin.
Har vært aktiv trener og utøver i over 40 år, og trener for unge lovende talenter i Hordaland Friidrettskrets. I tillegg har han også vært trener for helgekurs i kast.
Deltatt i mange kurs med tidligere landslagstrener i kast Anders Hoff, toppseminarer i kast og følger opp våre kastere på rekrutteringslandslaget sine samlinger på toppidrettssenteret i Oslo.
Under treningsleirene i Portugal er han på topp når han gir råd til de russiske kasttrenerne med steinansikt. For ikke å snakke om de russiske og kinesiske kvinnelige kasterne. Her er ikke språket noe som helst hindring. Vi gleder oss alt til den kommende treningsleiren på Alfamar i påsken.
Edgar kom til Ask i 1988 fra Viking da han flyttet til Skansen på Askøy. Han har noe å slekte på i idrettssammenheng da han er nevø av Kråkenes-brødrene som i 1948 tok olympisk bronse i roing.
Merittliste: 7 vestlandsmesterskap i diskos og kule. Norsk B-mester i kule og diskos, Nordisk veteranmester i diskos, bronsemedalje i EM for veteraner i diskos.
Personlige rekorder: Kule 14,95, diskos 47,60, spyd 57,20.
Har også drevet med styrkeløft i 40 år, hvor han også er norsk B-mester.
Besteresultater: Knebøy 255 kg, Benkpress 155 kg, Markløft 290 kg.
Edgar er til stor inspirasjon for de unge kasterne i laget, da humøret hans alltid er helt på topp, noe de setter stor pris på.
A.L.