Siste nytt

Husker Du?

Publisert 17. juli 2017, 15.25 · Kategori: Generelt

Vestlendinger på juniorlandslaget i 1960
Disse fem vestlendingene deltok på Norges juniorlandslag i friidrett mot Danmark i 1960.
Martin Jensen (bak t.h.) representerte Ask, men de to som sitter lengst til venstre – John Kr. Skage (Laksevåg) og Kurt Raknes (Norrøna) – skulle senere bli verdifulle bidragsytere til friidretten på Askøy. Lengst til høyre sitter tidligere fylkesmann Svein Alsaker, og ved siden av Martin står John Skjelvaag.
Martin Jensen og Svein Alsaker var duoen i mange landskamper i tresteg, men det var stort sett Martin som trakk det lengste strået i duellene mellom disse. I denne landskampen satte han ny norsk juniorrekord i tresteg og tok den fra Svein Alsaker.
Martin hadde nærmest klippekort på landslaget, en periode var han også kaptein. 44 landskamper fikk han med seg, pluss et dusin for junior, og seier ble det i nærmere tretti av dem.
Han er tildelt NFIFs gullmedalje for aktiv innsats, forbundets høyeste utmerkelse. Martin Jensen gikk dessverre bort i 2016.
John Kr. Skage deltok i høyde under landskampen mot Danmark. Han hadde i mange år kretsrekorden i høyde u/t på 1,68, som også er klubb- og Askøy-rekord. John er i dag hopptrener i laget.