Siste nytt

Ask-seire på hjemmebane i Ask-løpet

Publisert 11. januar 2020, 20.17 · Kategori: Generelt

Det var lett regn og litt vind under den 45. utgaven av Ask-løpet. I herreklassen ble det suveren seier til hjemmefavoritten Marius Garmann Sørli. Etter et langt skadeavbrekk er han nå tilbake i fin form, og det skal bli spennende å følge han fremover da han også hadde en meget sterk banesesong i fjor. Han vant på tiden 13,38, foran de to Gular-løperne Nikolas Jon Aarland og Daniel Jacobsen som løp på 14,00 og 14,10.
Kvinneklassen ble vunnet av 14-årige Amalie Melby Arnesen på 17,13. Etter et svak åpning avsluttet hun meget sterkt, og løp forbi Elisabeth Tangen Haug, HSI (17,22) på de siste 500 m i en rivende spurt. Amalie var for øvrig en av landets beste 14.åringer i fjor på mellomdistanse. På 3. plass kom Julia Varsi, Ask Fridrett på 18,34, hun også bare 14 år.
Etter løpet var det som vanlig premieutdeling i klubbhuset på Finamyren med saft/kaffe og boller. Mange premier ble også trekt ut på startnummer.
Altså et hyggelig løp, og mange positive tilbakemeldinger.
Det var 83 løpere som stilte til start i dette tradisjonsrike landeveisløpet som er et av kretsens eldste løp.