Siste nytt

Ordfører Siv Høgtun overrakte Frivilligprisen til Åge Lavik. Frode Øverli har tegnet premien med det berømte slagordet You'll Never Walk Alone. Foto: Stig Ryland.

Åge Lavik vinner av Frivilligprisen på Askøy

Publisert 12. januar 2023, 10.24 · Kategori: Generelt

Innbyggerne på Askøy har stemt fram Åge Lavik som vinner av Folkets Frivilligpris 2022.
Han får prisen for sin mangeårige innsats som leder i Ask Friidrett og for sitt store engasjement i forbindelse med Kreftforeningens Stafett for Livet. Lavik var nominert sammen med elleve andre askøyværinger i forbindelse med en markering av Frivillighetens år i fjor.

I samarbeid med Askøyværingen har kulturavdelingen i Askøy kommune og Askøy Frivilligsentral løftet frem ildsjeler på Askøy gjennom å kåre Månedens frivillig i 2022.

«- Vi gratulerer Åge som vinner av Folkets Frivilligpris 2022. Hans store og varme engasjement for både friidretten og ikke minst kreftsaken har hatt stor betydning, sier ordfører Siv Høgtun.
– I tillegg til all tiden han legger ned for Stafett for Livet på Askøy hvert år, er han også frivillig mentor for stafetten i hele landet. På den måten har Åge vært til stor hjelp og gitt råd til andre frivillige ledere som arrangerer lignende stafetter. Åges raushet og samarbeidsvilje inspirerer frivilligheten langt utenfor Askøys grenser!»
Han har vært leder i Ask Friidrett fra 2002, og har hatt tunge jobber i alle NM laget har arrangert på Ravnanger Idrettspark.
Åge Lavik er innehaver av Norges Friidrettsforbunds diplom for administrativ innsats, og er æresmedlem i Ask Friidrett.