Siste nytt

Rebekka Birkeland i midten smiler fornøyd etter rekordløpet sitt. Hun flankeres av Sakarias Breivik (t.v.), og sin gode medhjelper under løpet Marius Sørli.

Rebekka Birkeland med ny Askøyrekord på Halvmaraton.

Publisert 5. oktober 2024, 18.01 · Kategori: Generelt

Med tiden 1,20,53 smadret hun den gamle rekorden til Hildegunn Enes som var på 1,24,18.
Litt artig at den gamle rekorden ble satt i samme løype under NM i 1989 som IL Fri arrangerte også den gang.
Løpet starter på Garnes og går på Skyggestrandveien til Risnes, like før Trengereid og retur.
Noen ord fra Rebekka:
«En utrolig gøy opplevelse og mestringsfølelse på løpet i dag. Sett bortifra regn og litt vind, var løypen utrolig bra jevnt over. Kjentes bra ut til halvveis, og da begynner jeg å kjenne at dette tar på, men jeg tenker at jeg ikke skal gi meg og bare gønne på. Dette klarer jeg. Øker litt og litt de siste km, og ser at jeg klarer å komme inn på en supertid. Strålende fornøyd med dagens innsats.»
Dette var veldig sterkt av Rebekka, men ikke helt uventet, og med en så god medhjelper som Marius Sørli bør vi kanskje gi litt av æren til han og?
Tiden holdt til 4. plass totalt, og til 2. plass i klasse 23-34 år. Vinner ble Lina Rivedal, Varegg på tiden 1,19,13,
Sørfjorden Halvmaraton satte en stopp på 600 deltakere og løpet var fulltegnet en uke før fristen gikk ut. Av disse fullførte 564.
I kvinneklassen var det 152 som fullførte løpet som var 21.097,5 m langt.
I gutter 16-17 år løp Sakarias Breivik på 1,26,40, etter en litt tung dag. Men god tid allikevel for en 17-åring.
Øyvind Risnes fra Løp sammen Askøy i klasse 60-64 år kom inn på 1,40,55, også det en bra tid i den aldersklassen.
Gratulerer til alle tre for vel gjennomført løp!

En stolt Rebekka Birkeland etter løpet med medaljen rundt halsen.