Publisert 31. mai 2015, 19.30 · Kategori: Generelt
Kristen Brosvik med pers i slegge og topper norgesstatistikken g15

Benjamin Færestrand vant 100m g13

Katrine Ingvaldsen med en glimrende 100m j14.

Siste dag av Framolekene var værgudene noe mer medgjørlige, og det var bra forhold på sprinten på Fana. Dette gjorde våre 100m-løpere seg nytte av, og det ble mange fine perser. Leah Henriksen vant J13 på sterke 13,29, og tangerte dermed norsk årsbeste i klassen. J14 ble vunnet av Kartine Ingvaldsen, som ble klokket inn på 12,83, en kanontid og nest best i Norge hittil i år. Tiden kvalifiserer til deltagelse i alle klasser i UM og junior-NM neste år, og er bare 8/100 fra kravet til senior-NM! Frida Hopland vant J17 på fin ny pers 13,66, og resten av jentene våre i J14 og J15 perset også. På guttesiden leverte Benjamin Færestrand igjen et seiersløp med 13,17 på 100m. Fin pers også for Daniel Johnsen som med 11,60 tok bronsen i G17. Ole Lyngbø vant 600 i G14 på 1,32,42 og befester sin stilling som landets ledende mellomdistanseløper i klassen.  Men det var ikke bare i løp det svingte i dag. I høydekonkurransene viste Ask stor bredde med 10 deltagere, de fleste med fine perser og flere medaljer. Det var likevel på sleggebanen et av de sterkeste resultatene kom søndag. Kristen Brosvik (G15) fikk opp 53,91 med 4 kg sleggen og vant på norsk årsbeste. Han er nå inne på topp ti gjennom tidene i denne øvelsen, og sanket vår 5. 1000-poengsresultat under Framolekene. Fra før har vi Leah, Katrine, Ole og Benjamin på listen, og i tillegg flere som er svært nærme den magiske grensen.  Til slutt tar vi med Markus Villanger som i MS som perser med sterke 54,61 med senior-sleggen.

Neste helg er det kretsmesterskap på Fana, og vi gleder oss allerede!