Siste nytt

Marius Sørli i fint driv over vanngraven, og løper inn til sølvmedalje og kjempepers på 3000 m hinder. Foto: NM jr. Sigdal 2019.

Sterk innsats 1. dag i junior-NM med sølv og bronse

Publisert 24. august 2019, 12.14 · Kategori: Generelt

Marius Sørli i U-23 klassen slo til med sølvmedalje og ny Askøy-rekord på 3000 m hinder, hvor han smadret den gamle rekorden til Torstein Kvamme på 9,19,8 fra 1971.
Den nye rekorden lyder på 9,09,16, og var en forbedring på hele 10 sek. Vinner ble Fredrik Sandvik, Askim på 9,06,87 som tidligere har løpt under 9 min. på distansen. Dette lover godt foran 5000 m som han skal løpe på søndag.
Erlend Bergfjord Næss kastet 1,75 diskosen 46,63, noe som holdt til 3. plass i U-20 klassen. Resultatet er det 3. beste i kretsen gjennom alle tider av en 17-åring. Vinner ble Fabian Weinberg på 55,32.
Sprinteren Daniel Alejandro Johnsen (21) løp 100 m på 10,81 i semifinalen på 100 m og ble heatvinner. Han var en av favorittene på distansen, men ble dessverre disket i finalen pga en hårfin tyvstart. Synd for Daniel, men regner med han kompenserer det på 200 m.
Ole Lyngbø (18) løp kvalifisering på 1500 m og kom greit til finalen. Han ble nr. 2 i sitt forsøksheat på 4,06,18. Finalen går lørdag.
Jon-Henning Hilleren (17) løp opp mot sitt beste på 400 m da han kom inn på 53,16 i sitt forsøksheat i U-20 klassen..
Altså en sterk innsats første dag av våre fire utøvere som var i aksjon.

Erlend Bergfjord Næss på seierspallen til høyre.