Siste nytt

Vel møtt til Ask-stafetten

Publisert 27. april 2011, 21.43 · Kategori: Generelt

Årets 59. utgave av stafetten vår blir en skikkelig generalprøve foran Holmenkollstafetten.

Når A-klassen for menn legger i vei er både Tjalve og Gular på plass. Dette blir den første skikkelige duellen mellom landets to fremste stafettklubber etter fjorårets utgave av Holmenkollstafett, og den siste foran årets.

De to lagene sto i en klasse helt for seg selv 8. mai i fjor. Etter 12 etapper vekslet de helt likt, men i løpet av den 13. og 14. etappen klarte «hjemmelaget» å snike seg til en liten ledelse. Tjalve vant sitt eget arrangement med tiden 48.04, Gular kom i mål på 48.11. Altså en seiersmargin på fattige sju sekunder.

Landets to største stafettklubber har selvsagt ambisjoner om å gå helt til topps når Holmenkollstafetten går av stabelen igjen 14. mai. Inne i Oslo er det femten etapper, på Ask nøyer vi oss med seks. Dermed kan vi her forvente oss en ekstra svært frisk og tett duell.

I tillegg er også Haugesund på plass igjen. Om rogalendingene kanskje ikke kan følge Tjalve og Gular helt til mål, så har klubben enkeltløpere som kan dra fra de fleste konkurrenter – om ikke alle andre – her til lands.

Ask-stafetten er samtidig mye mer enn A-klasse for menn, og vi vil helt sikkert få oppleve mange flere friske og underholdende oppgjør. Dessuten er barneløpet blitt en fast tradisjon som samler stadig flere deltakere.

Vi takker til slutt alle som gir sitt bidrag til og gjør sin innsats for at Ask Friidrett får arrangert stafetten for 59. gang. Vi ønsker alle deltakere og tilskuere velkommen!

STAFETT-KOMITEEN