Siste nytt

Rolf Magne Landro til minne

Publisert 25. januar 2022, 14.37 · Kategori: Generelt

Rolf Magne Landro døde 20. januar, 77 år gammel.
Han begynte sin karriere i Ask Idrettslag som friidrettsutøver.
Fruktene av det ble et par askøymesterskap i høyde uten tilløp, dessuten var han askøymester på 60 m og i lengde og høyde. For øvrig var den kjappe sprinteren i flere sesonger fast inventar på klubbens ulike guttestafettlag.
Den aktive friidrettskarrieren tok slutt i 1961 da Rolf begynte på toårig kveldsgymnas i Bergen.
Likevel er det fotballinnsatsen hans som ruver i Ask-sammenheng.
Han var med å starte opp fotballen igjen i laget i 1970, noe som i 1972 brakte Ask inn i seriesystemet igjen.
På det mest hektiske var han hovedstyremedlem, fotballformann, UK-medlem, A-lagsspiller, A-lagskaptein, A-lagstrener, trener i de aldersbestemte klassene og medlem i banekomiteen i én og samme sesong.
Toppscorer rakk han også å bli, så fritidsproblemer skortet det nok ikke på.
Ved siden av å være fast på Ask-laget, som spiss eller midtstopper, og en av de to som først passerte 100 obligatoriske kamper, måtte han i flere sesonger påta seg treneroppgaven også.
Etter 1980 la presseyrket all beslag på hans tid. Først i Askøy Tidend, så i Askøyværingen, og til slutt som redigerer og etter hvert desksjef i Dagen, hvor han virket til han gikk av med pensjon i 2008.
Selv om Rolf ga seg tidlig som aktiv i friidrett, var han i alle år med som funksjonær på friidrettsgruppens arrangementer.
I alle år var han var fast tidtaker på Ask-stafetten, og stilte som funksjonær på alle mesterskap laget arrangerte på Ravnanger Idrettspark. Han var også kretsdommer i friidrett.
De siste årene skrantet helsen hans, men det var alltid hyggelig med en prat når vi møttes, selv om det ikke ble så ofte de siste årene.
I 1978 mottok Rolf Landro lagets hedersmedalje.
Vi er mange som savner ham!
For Ask Idrettslag
Audun Lavik