Siste nytt

Marius Sørli vinner 5000 m med hånden i været som er kjennemerket hans når seieren er i boks. Til høyre Oliver Andersen Vedvik, Tønsberg, Foto: Arne Dag Myking, KONDIS.

Marius Sørli juniormester etter spennende spurtduell på 5000 m

Publisert 25. august 2019, 21.34 · Kategori: Generelt

…og så kom gullet hem til Ask Friidrett med Marius Sørli i junior-NM i Sigdal.
Han var vel en av favorittene i U-23 klassen på 5000 m etter sitt gode hinderløp på fredag hvor det ble sølv.
Det var en fortjent seier til Marius som dro de første 4000 m av løpet. Deretter var det en tremannsgruppe som kjempet hardt de siste 2 ½ rundene.
Spurtkanonen Marius avgjorde det på siste oppløpsside, etter en meget spennende duell mot Oliver Andersen Vedvik fra Tønsberg. Tidene ble 14,50,50, og 14,51,19. Dette var virkelig gøy etter all treningen han har nedlagt. Vi gratulerer!
Men det ble også bronsemedalje på den siste dag av mesterskapet. På 200 m i samme klasse løp Daniel Alejandro Johnsen på 21,91 (vind -0,8), kun 3/100 deler bak sølvmedaljen. Dette var svært gledelig for Daniel som ganske sikkert gikk glipp av medalje på 100 m etter en hårfin tyvstart på fredag.
Den tredje deltakeren vår som var i aksjon var 17-åringen Erlend Bergfjord Næss i U-20 klassen. Han støtte kulen 13,70, som holdt til en 7. plass i det sterke feltet. Dette var også ny pers for Erlend.
Et veldig bra mesterskap for Ask Friidrett hvor beholdningen ble 1 gull, 1 sølv og 3 bronsemedaljer.
Fint vær under hele mesterskapet i Sigdal, og helt ideelt med leie av et flott hus kun 600 m fra banen.
Neste mesterskap blir UM om 14 dager som Ull/Kisa friidrett arranger på Jessheim.

Daniel Alejandro Johnsen (t.h.) på seierspallen med bronsemedaljen.