Siste nytt

Leah Indrebø foran tavlen som viser en av 60 m tidene hennes i sprintserien.

Laget har investert i nytt bærbart Brower trådløst tidtakingssystem

Publisert 26. oktober 2019, 19.05 · Kategori: Generelt

Det gamle Brower systemet vårt er fra tidlig på 2000 tallet. Dette bærer preg av å blitt godt brukt i mange år. Gjennom årene har det blitt reparert noen ganger og det har de siste årene vært noe ustabilt i bruk. Det har heller ikke vært mulig å bygge ut det gamle systemet med nye elementer og funksjoner.
Det nye Brower systemet har flere fine, praktiske funksjoner og består av følgende elementer: Startmodul, stort digitalt display, håndholdt klokke med Bluetooth funksjon for smarttelefon og to sett med fotoceller.  

Startmodul:

Denne gir mulighet for flere startvarianter:

– Start med sensor som registrerer skudd fra startpistol eller startklapper.

– Start med bruk av trykkpute for fot eller hånd.

– Start ved hjelp av optisk sensor som registrerer oppstartsbevegelse hånd/fot.

– Startfunksjon med optisk sensor for flying start.

I tillegg kan man ved hjelp av startmodulen plotte inn hvilke utøvere som løper, sånn at disse kommer fram med navn og resultater i et program på tilkoblet smarttelefon.

Stort digitalt display:

Dette blir koblet direkte mot startmodul og fotoceller. Displayet har innebygd 10 forskjellige tidtakingsprogrammer. Eksempel: Bare sluttid, mellomtid og sluttid, rundetid og kilometer hastighet. Det fine med displayet er at det gir utøverene resultater fra løpene deres umiddelbart ved målgang evt. rundetider ved passering. Vi har så langt erfart at dette virker skremmende og uvant for noen og svært engasjerende og motiverende for andre.

Håndholdt klokke med Bluetooth funksjon for smarttelefon:

Klokken viser tider og mellomtider og kan kommunisere via Bluetooth med nettbrett og smarttelefon. Ved hjelp av nettbrett eller smarttelefon kan man organisere utøvere og resultater på en grei måte. Dette er en fin funksjon med tanke på å kartlegge utøverene sitt utbytte av treningen.

Fotoceller:

Disse registrerer passering og sender signal til klokke og display.

Systemet kan bygges ut med flere sett dersom man for eksempel skulle ønske flere mellomtider. Kapasiteten i systemet er nå start og sluttid med en mellomtid.

Sprinttrenerne Tore Silseth (t.v.), og Freddy Åge Indrebø tester ut det nye anlegget.