Siste nytt

To smilende kretsrerkordholdere og gulljenter samlet etter en av sine mange sterke løp i helgen.

2 kretsrekorder og 15 gull i Karabinlekene

Publisert 14. mai 2019, 15.14 · Kategori: Generelt

Fana Stadion var arena for Karabinlekene som ble arrangert fra fredag til søndag.
Dette var årets første store stevne utendørs og deltakelsen var bra i de yngste klassene.
2 kretsrekorder er ikke dagligdags på sprintsiden, men de to 13-åringene Mina Sofie Hostad og Anna Kolstad Silseth gjorde alle tradisjoner til skamme.
Mina vant 60 m på 8,07 (den gamle rekorden var på 8,16 fra 1993 av Benedicte I. Abrahamsen, BT), og Anna 80 m på 10,65 (den gamle rekorden var på 10,70 fra 2014 av Martine Hjørnevik som også Mina løp under påp 10,68). Men det var ikke nok. På begge distanser ble det dobbelseier til jentene men i motsatt fortegn. På 100 m ble det i tillegg delt gull på begge med tiden 13,09. De var også med på stafettlaget som seiret på 4×100 m. Bestemannpremien en gavesjekk på kr 1000,- i løp for jenter tilfalt Mina for hennes prestasjon på 60 m.
På guttesiden var det en 13-åring som vant hele 4 gull. Sigve Lillebø vant 80 på 10,54, 100 m på 12,71 og 600 m på 1,35,57, i tillegg til gull på mix-laget i stafett.
Den etablerte storkasteren vår Erlend Bergfjord Næss vant som ventet alle tre kastøvelsene. Diskosresultatet på 54,60 er nest best i kretsen gjennom alle tider. Bare Svein Martin Skagestad har kastet lengre. Resultatet er 13. plass på årets Europastatistikk.
Imponerende at alle de påmeldte utøverne våres stilte opp. Det er vel kanskje første gang uten et forfall?
Neste storstevne blir Framolekene som arrangeres fra 31. mai til 2. juni. Legges ut om noen dager.